Filmer

Her finner du filmer, både til streaming og som nedlastbare filer, om det å være frivillig og Frivillig.no. Filmene kan brukes fritt i komplett lengde. Oppdeling og redigerte versjoner brukes kun etter avtale. 

Å gjøre noe for andre, kan gjøre noe med deg

405 vinduer, over 1000 lyspærer, ett viktig budskap.

Frivillig slipsknyting

Det finnes så mye bra mannfolk! Kjenner du en som hadde stilt opp? 

Frivillig kaffepause

Har Norge blitt varmere eller kaldere? En pratsom enkemann ba fremmede på kaffe fra et reklameboard i et busskur. Ville du tatt koppen?

Hva skjer når du inviterer kommentarfeltet på kafé? 
En ting er å love noe på internett. Noe annet er å stille opp i virkeligheten. Vil folk bidra til et varmere samfunn, helt frivillig?

Ett minutt snillhet - historier fra frivillige

Ett minutt snillhet er en serie filmer om frivillig innsats produsert sammen med Morgenstern og Filmprodusent Anton Ligaarden

– Det er bare en følelse du får. 
Har du kjent på den følelsen? Følelsen det gir å gjøre noe andre blir glade for? Denne gjengen som er frivillig på LAN Party til Holde Frivilligsentralen kjenner følelsen.

– Som tøff og sterk soldat så skal man jo ikke ha psykiske lidelser.
Det siste året har Frank (50) gått fra å være en arbeidsufør krigsveteran til å bli en inspirerende ressursperson og frivillig Operativ sjef for Team Rubicon Norge. Han var vinner av prisen Årets Nykommer i Frivilligheten (2017) som ble delt ut av Frivillig.no på Frivillighetsdagen 5.desember.

– Når jeg ser de blir glade så er det jo givende å komme tilbake gang etter gang.
Kate Elin fra Klepp Frivilligsentral tar med seg besøksbabyen sin og gleder de eldre på det lokale sykehjemmet en gang i uka. Nå er hun én av tre finalister til prisen Årets Nykommer i Frivilligheten som deles ut av Frivillig.no på Frivillighetsdagen 5.desember.

– Jeg fikk masse hjelp av andre da jeg var på flukt, forteller Hamid. Nå må jeg hjelpe de andre som er på flukt. Og jeg er stolt av å være barne- og ungdomsambassadør for Redd Barna!
Hamid er frivillig hos Redd Barna og Press og én av tre finalister til prisen Årets Nykommer i Frivilligheten som deles ut av Frivillig.no på Frivillighetsdagen 5.desember.

– Når man føler man er blitt anerkjent for å ha gjort noe for å ha fremmet trivsel og velvære, da føler man seg så mye bedre som pensjonist selv også!

– Du kan jo ikke sitte hjemme og gifte deg med sofaen din hele tiden, sier Adam. 
Frivillighet kan være å sørge for at noen andre får seg nye venner.

Frivillighet kan være å sørge for at andre får nye venner.. Adam er frivillig hos organisasjonen Voksne for barn.

Frivillighet kan være å være en venn. 
Har du lyst til å bli frivillig? Finn noe som engasjerer deg blant oppdrag fra over 1000 frivillige organisasjoner på www.frivillig.no

Frivillighet kan være å lytte.

Frivillighet kan være å være sammen. Frivillig familiekontakt for Home-start Familiekontakteten

Infogif: registrer organisasjonen

 Gif som viser hvordan man registrerer en organisasjon på Frivillig.no. Klikk og dra den ut på ditt skrivebord, eller last ned fra knappen øverst på siden.

Gif som viser hvordan man registrerer en organisasjon på Frivillig.no. Klikk og dra den ut på ditt skrivebord, eller last ned fra knappen øverst på siden.

Infogif: Legg ut et oppdrag

 Gif som viser hvordan man registrerer en organisasjon på Frivillig.no. Klikk og dra den ut på ditt skrivebord, eller last ned fra knappen øverst på siden.

Gif som viser hvordan man registrerer en organisasjon på Frivillig.no. Klikk og dra den ut på ditt skrivebord, eller last ned fra knappen øverst på siden.

Filmer om frivillige for Frivillig.no, lansert november 2016.

Frivillighetspriser er ofte forbeholdt de som har gjort en ekstraordinær innsats over lang tid. Dette er selvfølgelig flott, men nettsiden Frivillig.no, og Frivillighet Norge som står bak, vil gjerne løfte frem de nye frivillige.

Vinneren av Årets nykommer i Frivilligheten blir offentliggjort under Frivillighetsprisen fag & fest 2016, som arrangeres på Månefisken i Oslo på FNs internasjonale dag for frivillighet 5. desember.

Nominert til Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 - Veronica Frantzen

Nominert til Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 - Veronica Frantzen – med representant fra SOS-barnebyer

Nominert til Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 - Eirik Laastad

Nominert til Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 - Eirik Laastad - med representant fra Robin Hood Huset i Bergen

Nominert til Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 - Sang Bui

Nominert til Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 - Sang Bui - Med representant fra Nasjonalforeningen for folkehelsen

Filmer om frivillige for Frivillig.no, lansert august 2016.

Frivillig.no, Karin, Tordis og Vardesenteret til Kreftforeningen

Karin og Tordis fant Kreftforeningen på www.frivillig.no. Nå låner de bort litt av seg selv og får masse tilbake.

Frivillig.no, Mahmod og damene i Botanisk hage.

Mahmod ble frivillig i Caritas Norge og Stiftelsen Vestre Aker Frivillighetssentral gjennom www.frivillig.no! Han låner bort beina sine til frivillighet og får masse tilbake.

Camilla ble frivillig øvelseskjører gjennom www.frivillig.no!

Camilla er frivillig. Hun hjelper folk som trenger det med å ta lappen ved å øvelseskjøre med de via Sveio Frivilligsentral.

Last ned filmen om Camilla som en fil.

Infografikk-filmer om Frivillig.no

Hva er frivillig.no?

En oversiktlig infografikk-film or deg som vil bli frivillig eller trenger frivillige, om hvorfor vi har laget frivillig.no og hva det er!

Finn flere frivillige

En oversiktlig infografikk-film for frivillige organisasjoner, om hva du kan bruke frivillig.no til og hvordan du gjør det!

Hva er Frivillig.no + Finn flere frivillige

En enkel og oversiktlig infografikk-film for frivillige organisasjoner, om hvorfor vi har laget frivillig.no og hvordan din organisasjon kan bruke det!

Frivillig.no fortalt av frivillige og ansatte i Oslo Sanitetsforening

Ansatte og nye frivillige hos Oslo Sanitetsforening forteller om Frivillig.no.