Årets Nykommer i Frivilligheten

Årets Nykommer i frivilligheten 2016 var Sang Bui, aktivitetsvenn i Nasjonalforeningen for folkehelsen.(Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge)

Årets Nykommer i frivilligheten 2016 var Sang Bui, aktivitetsvenn i Nasjonalforeningen for folkehelsen.(Foto: Birgitte Heneide/Frivillighet Norge)

Frivillig.no hyller nye frivillige ved å kåre Årets Nykommer på Frivillighetens dag 5. desember.

Priser er ofte forbeholdt de som har gjort en ekstraordinær innsats over lang tid. Dette er flott, men Frivillig.no ønsker også å løfte frem de nye frivillige. Vi inviterer derfor frivillige organisasjoner til å nominere nye frivillige i deres organisasjoner til "Årets Nykommer"

–Vi vil vise at alle kan bli frivillig og at det finnes en bredde i frivilligheten som gjør at alle kan føle seg inkludert et sted. Vi ønsker at flere skal finne veien inn i organisasjonene og få føle på gleden av å være til nytte, sier Prosjektleder for Frivillig.no Vanja Konradsen. Og det trenger ikke alltid være så mye eller så omfattende.

De nominerte til Årets Nykommer i Frivilligheten er derfor helt vanlig ekstraordinære folk som nylig har funnet ut at de vil gjøre noe for andre i fritiden sin.

Årets nykommer 2017

Årets nykommer i frivilligheten er Frivillig.no sin utmerkelse som deles ut til en person som har begynt med frivillighet etter 1.august 2016.

Den frivillige nomineres av organisasjonen som den frivillige har engasjerte seg i.

Kriteriene for prisen er at den frivillige:

1. Har blitt frivillig etter 1. august 2016

2. Har utført oppgaver på vegne av organisasjonen med flott innsats

3. Har hatt en god førsteopplevelse i møtet med frivilligheten

4. Ønsker å dele denne opplevelsen og inspirere andre til å delta

Vi lager film om 3 utvalgte finalister og en jury kårer en vinner som mottar prisen den 5. desember 2017, på FNs internasjonale dag for Frivillighet.

De nominerte til Årets Nykommer 2017:

Det siste året har Frank Sandbye-Ruud (50) gått fra å være en arbeidsufør krigsveteran til å bli en inspirerende ressursperson og frivillig Operativ sjef for Team Rubicon Norge. Han er nå én av tre finalister til Årets Nykommer i Frivilligheten.

Neste finalist publiseres i uke 47!

Under kan du se filmen fra prisutdelingen i 2016, samt fjorårets finalister.

 

Årets Nykommer 2016

Vinneren av Årets nykommer 2016 ble offentliggjort under Frivillighetsprisen fag & fest 2016, som arrangeres på Månefisken i Oslo på FNs internasjonale dag for frivillighet 5. desember.

Komplett pressemelding for 2016 på NTBinfo

Vinneren av Årets Nykommer i Frivilligheten 2016 var: 

Sang Bui fra Nasjonalforeningen for Folkehelsen i Oslo

De andre nominerte var:

Veronica Frantzen fra SOS-barnebyer og UngSOS Sandefjord

Eirik Laastad fra Robin Hood Huset i Bergen