Tekster

Skrive om frivillig rekruttering og/eller Frivillig.no i organisasjonens medlemsblad, på nettsiden eller i lokalavisa? Her er avsnitt, fraser, sitater og hele saker du kan bruke fritt!

Til media eller folk flest:

Frivillighet Norge står bak nettstedet frivillig.no. Nettstedet kobler organisasjoner og lag med gode hjelpere. Organisasjoner kan legge ut oppdrag og folk kan finne noe de har lyst til og være med på.

Omtrent en halv million nordmenn vil gjerne inn i frivilligheten og bidra med noe de brenner for, om de bare hadde blitt spurt. Tradisjonell form for frivillig rekruttering begrenser seg ofte til å spørre de vi har i vår sosiale krets, som ligner på oss selv og som vi kjenner. De som ikke er i en slik nærhet faller ofte utenfor og terskelen inn i en organisasjon blir høy.

Mange oppgaver venter den som har lyst og hjerterom. Hjelp med øvelseskjøring, lekser, organisering av kultur og idrett, eller trøst for mennesker i en vanskelig situasjon er bare noen av oppgavene du finner på nettsiden Frivillig.no.
- Du trenger ikke kunne synge for å være kasserer i et kor, eller være Petter Solberg for å øvelseskjøre med en flyktning, sier Stian Slotterøy Johnsen. Han er generalsekretær i Frivillighet Norge som står bak nettstedet frivillig.no.

Hvem står bak?
Frivillig.no drives av de frivillige organisasjonene selv gjennom Frivillighet Norge, og er støttet av Helse- og omsorgsdepartementet, Kulturdepartementet, Oslo Kommune, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB.

Til nyhetsbrev/medlemsblader etc internt i organisasjonen:

Rekruttering av nye frivillige.
Har dere plass til flere frivillige i din organisasjon eller lokallag? Omtrent en halv million nordmenn vil gjerne inn i frivilligheten og bidra med noe de brenner for, om de bare hadde blitt spurt. Tradisjonell form for frivillig rekruttering begrenser seg ofte til å spørre de vi har i vår sosiale krets, som ligner på oss selv og som vi kjenner. De som ikke er i en slik nærhet faller ofte utenfor og terskelen inn i en organisasjon blir høy.

Frivillighet Norge har laget Frivillig.no, en nasjonal digital oppslagstavle for frivillige oppdrag. Her kan organisasjoner legge ut konkrete oppdrag de trenger frivillige til, og folk kan finne noe de ønsker å bidra med i sitt nærmiljø. Det er gratis å bruke for alle. Som organisasjon eller lokallag kan du enkelt registrere deg og legge ut oppdrag. 

Som organisasjon eller lokallag kan du enkelt registrere deg og legge ut oppdrag. Enten dere trenger flere til å fikse takrenna på foreningens hytte, til å drifte lokallaget, til å lage festival, være en mentor for ungdom eller til å bake kake til neste samtalegruppe.

Ved å annonsere behovet for frivillige på Frivillig.no så inviterer du nye folk inn i organisasjonen. 

Hvem står bak?
Frivillig.no drives av de frivillige organisasjonene selv gjennom Frivillighet Norge, og er støttet av Helse- og omsorgsdepartementet, Kulturdepartementet, Oslo Kommune, Gjensidigestiftelsen og Sparebankstiftelsen DNB.

Hvis dere har spørsmål er det bare å sende en epost til kontakt@frivillig.no, så hjelper vi så godt vi kan!

Du får utløp for det du kan, du får brukt ressursene dine på noe som er bra for samfunnet, og så gir det masse tilbake til en selv også.
— Stian Slotterøy Johnsen, generalsekretær i Frivillighet Norge

Historier fra frivilligheten

Her finner du eksempelhistorier fra frivillige.

Caser knyttet til kampanjen høsten 2016

Camilla øvelseskjører med noen som trenger det.

Film: Camilla øvelseskjører med noen som trenger det i Haugesund

Bilder: Camilla med og uten grafiske elementer.

Camilla er frivillig. Hun hjelper folk med å ta lappen ved å øvelseskjøre med de via Sveio Frivilligsentral. Frivillighet Norge har laget en koselig film som viser Camilla når hun øvelseskjører. På frivillig.no kan alle melde seg på til frivillig arbeid.

Mahmod er turvenn for eldre og kjører de til Botanisk Hage 

Film: Mahmod og damene i Botanisk hage

Bilder: Mahmod med og uten grafiske elementer

Mahmod er syrisk flyktning. Han arbeider frivillig som sjåfør og besøksvenn for eldre i Vestre Aker. Han får venner og lærer norsk. Frivillighet Norge har laget en koselig film som viser hva han gjør. På frivillig.no kan alle melde seg på til frivillig arbeid. 

Tordis og Karin tar med kreftpasienter og pårørende på tur i Tromsø 

Film: Tordis og Karin på tur i Tromsø

Bilder: Tordis og Karin med og uten grafiske elementer

Tordis og Karin er frivillige ved Vardesenteret i Tromsø. De stiller opp for kreftpasienter og pårørende som samtalepartnere og turvenner. Frivillighet Norge har laget en koselig film som viser Tordis og Karin på tur. På frivillig.no kan alle melde seg på til frivillig arbeid. 


Sitater fra organisasjoner som bruker Frivillig.no

Jeg vil bare si tusen takk til deg og alle i Frivillighet Norge som har vært med å utvikle frivillig.no. I nesten ett år har jeg arbeidet hardt med å rekruttere frivillige. Jeg har rekrutert en del, men det har gått langsomt. Siden frivillig.no ble lansert i desember 2015 har det strømmet på med frivillige hver uke og aktivitetsnivået på våre aktiviteter har gått betydelig opp! Dere trekker igjen flere deltakere og frivillige og gjør at de også blir værende.
Dere gjør alle en fantastisk jobb for frivilligheten og inkludering!
— Oslo Sanitetsforening
Frivillig.no har gjort det mye lettere for oss å nå frem til de yngre som ønsker å bli frivillig. Allerede nå, før markedsføringskampanjen er i gang, får vi forespørsler fra flere enn vi hadde turt å håpe på! Portalen er enkel å bruke, både for oss og de som ønsker å finne muligheter som frivillig.

En skikkelig god dating side for frivillige organisasjoner! 
— Vestre Aker Frivilligsentral
Frivillig.no har vært over all forventning! Vi har fått bruk for nesten samtlige frivillige. De er alle sammen ekstremt dyktige, gira folk. Virkelig perfekte for vårt prosjekt. Så vil absolutt anbefale det videre!!
Takk! Uten Frivillig.no hadde det ikke vært mulig for oss å lage festival!
— Soppen, musikk- og performancefestival