Back to All Events

Oslo: Inkluderende rekruttering - Har din organisasjon åpne dører for alle?

  • Sentralen 3 Øvre Slottsgate Oslo, Oslo, 0157 Norway (map)

Frivillighet Norge og Frivillig.no ønsker velkommen til et nytt halvdagsseminar om inkluderende rekruttering til frivillige organisasjoner. Vi deler fakta om engasjerte frivillige og gir deg inspirasjon og nye tanker inn i 2017.

Seminaret vil passe for deg som er ansvarlig for rekruttering, er kommunikasjonsrådgivere eller som jobber med organisasjonens vekststrategier.

Dato: Torsdag 16 februar 2017
Tid: kl 09-12, med frokost fra kl 08.30
Sted: Forstandersalen på Sentralen, Øvre Slottsgate 3, Oslo.
Pris: Seminaret er gratis men krever påmelding.

NB: Arrangementet er fullbooket. Følg vår livestream på youtube!

Program:

Kl 09.00 Velkommen ved Stian Slotterøy Johnsen, Generalsekretær i Frivillighet Norge

Kl 09.15 Brit Olssøn om tilfredshetsrapporten Røde Kors gjennomfører hos sine frivillige. Røde Kors gjennomfører en undersøkelse blant sine frivillige i disse dager. Brit forteller oss om hvorfor, og hva de vil gjøre med funnene.

Kl 09.30 Synne Sætrang fra Institutt for Samfunnsforsking om nye former for mobilisering av frivillige. Rapporten ”Ikke bare en Facebook-gruppe”: En case-studie av Refugees Welcome-nettverket i Norge. Rapporten peker på hvordan fremveksten og utviklingen av RW kan ses i en bredere kontekst, hvor både frivillig deltakelse og organisering er i endring.

Kl 10.00 Alexander Golding fra Caritas om erfaringer fra inkluderende rekruttering i praksis. Hva tenker og gjør Caritas for å lykkes med å inkludere flere nye frivillige i sine tiltak.

Kl 10.15 Tid til spørsmål.

Kl 10.30 Pause.

Kl 10.45 Siriann Bekeng fra Frivillig.no om å åpne døren for nye frivillige. Frivillig.no deler muligheter og erfaringer knyttet til engasjement og forventinger fra nye frivillige som ønsker å bli kjent med fellesskapet i frivilligheten

Kl 11.15 Betül Cokluk fra A step closer om frivillighet i endring i takt med samfunnet. Betul snakker om den "nye" frivillighetssektoren i Norge, en frivillighet som er i stadig endring i takt med samfunnet. Det handler om rekruttering og inkludering av mennesker med ulik kompetanse og etnisk bakgrunn og hva slags fordeler mangfold kan gi til organisasjonen. 

Kl 11.30 Frode Kyvåg,  Byrådssekretær for kultur, idrett og frivillighet i Oslo, om inkludering og ivaretakelse av nye frivillige. Frode er kjent for sin innsats for Norway Cup og Bækkelagets Sportsklub og mener det er viktig med inkluderende rekruttering for økt engasjement og involvering av flere.

Kl 11.50 Oppsummering.

Kl 12.00 Vel hjem.


Vi oppfordrer våre deltakere til å dele i sosiale medier med #frivilliginnsats @frivilligno

Bor du langt unna?
Kjenner du noen som burde fått med seg dette?
Seminaret blir streamet live p
å vår Youtube-kanal.