Nye frivillige til menigheten?

Trenger din menighet nye frivillige som kan bidra med store og små oppgaver? I en menighet er det mye som gjøres med frivillig innsats. Frivillige kirkeverter, konfirmasjonsledere, kjøkkenhjelpere og dugnadsgjenger. Frivillig arbeid oppleves som givende for de som får bidra, og med på kjøpet blir man kjent med nærmiljøet og kirkefelleskapet.

Prøv Frivillig.no – et verktøy for å rekruttere nye frivillige!

Frivillig.no er laget for å gjøre det lettere for foreninger, frivilligsentraler, festivaler og menigheter å invitere nye frivillige til sine aktiviteter. Som menighet kan man enkelt og gratis registrere seg på og skrive et oppdrag til akkurat det man kunne tenke seg et par ekstra hender eller hoder til.

Sannsynligheten er stor for at noen i ditt nærmiljø kunne tenke seg å bidra – hvis de bare fikk vite at det var et behov!

I 2017 kom det inn over 15.000 meldinger fra folk som ville bli frivillige gjennom Frivillig.no. Vil din menighet åpne døra for flere ildsjeler? Har dere plass til noen fler som har lyst til å bidra og være en del av det flotte arbeidet dere gjør? 

Rundt omkring i Norge finnes det masse lokale lag, klubber og foreninger. Dette kan være store og små frivillige organisasjoner som er mer eller mindre kjente for folk flest. Søker du på feks Røde Kors på Frivillig.no får du en oversikt over 125 lokale lag fordelt over hele landet.

Det er allerede nesten 1700 organisasjoner, lag og foreninger som bruker Frivillig.no for å rekruttere frivillige.

Frivillig.no vil gjerne gjøre det enkelt for folk å se hvor de kan melde seg som frivillige i sitt lokalmiljø. De som søker på sin kommune hvor som helst i landet skal få en god bredde av muligheter til å gå inn i frivilligheten, bidra og bli med i det lokale felleskapet. Vi ønsker at nye frivillige skal finne oppgaver, men også at de kan bruke Frivillig.no for å finne mangfoldet at frivillige foreninger og få en oversikt over dette i sin kommune.

 

Hvorfor skal vi bruke dette?

De som søker på Frivillig.no er spredt utover hele landet.

"Er det for hele landet da?"
Vi får stadig henvendelser fra folk som vil bli frivillige på mindre steder og kommuner og som spør hvorfor det ikke er noen frivillige organisasjoner i deres område som trenger folk. Frivillig.no fungerer som en lokal portal på nasjonalt plan, du kan søke på din kommune eller ditt fylke og få en god oversikt over organisasjoner lag og foreninger i lokalmiljøet.

Første steg er å komme inn i den oversikten og registrere lokallaget. Det neste steger er å legge ut et oppdrag for å søke etter og åpne opp for nye frivillige.

"Vi har nok frivillige"
Supert, da har dere sikkert kapasitet til å ta inn noen nye, inkludere dem, lære de opp, og har lagt enda bedre grunnlag for fremtidig drift. Alle vil være med på vinnerlaget, det er i oppgangstider det er best å vokse!

peergynt2014_frivillige_6176.jpg

"Vi får inn nok folk gjennom venner og kjente"
Det er jo veldig hyggelig. Rekruttering gjennom sosiale nettverk til frivillige organisasjoner er det vanligste og mest effektive formen for rekruttering. Det er også en måte å sikre at organisasjonen forblir homogen og at de som er med ligner på hverandre. Ønsker dere å være en inkluderende mangfoldig organisasjon? Har dere plass til ikke bare de dere trenger, men også de som trenger dere?

35% av de som melder seg gjennom Frivillig.no har ikke vært frivillige før. Mange mangler det nettverket som gjør at de blir invitert inn. Har dere plass til noen av dem?

De som melder seg gjennom Frivillig.no er mange unge, nye og med godt mangfold!

De som melder seg gjennom Frivillig.no er mange unge, nye og med godt mangfold!

Organisasjonene mener selv at frivillig innsats forebygger ensomhet og er med på å inkludere folk i lokalmiljøet. Hele 52 % tror de vil få et større mangfold blant sine frivillige når de rekrutterer åpent og inkluderende gjennom Frivillig.no

"Koster det penger?"
På ingen måte! Frivillig.no er gratis å bruke både for organisasjoner, lag, foreninger, festivaler og for de som vil melde seg som frivillig. Nettsiden er finansiert av Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet og etableringen er støttet av Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune. Frivillig.no drives av Frivillighet Norge som er et partipolitisk nøytralt samarbeidsforum for alle frivillige organisasjoner i Norge.


Kom i gang!

01_Registrer deg_720x405_v06.gif

Hvordan virker det?

Din menighet kan enten registrere en egen organisasjon på Frivillig.no, eller dere kan registrere dere som en underorganisasjon for hovedorganisasjonen. 

Egen organisasjon
Dere registrerer dere og oppretter egne brukere. Her vil dere få beskjed om at menigheten ikke er registrert i Frivillighetsregisteret. Det betyr at meningheten må godkjennes manuelt, før organisasjonen blir synlig for andre enn deg på Frivillig.no. Dette er en teknisk formalitet for menigheter og alle menigheter blir godkjent.

Underorganisasjon
En underorganisasjon kan opprettes fra moderoganisasjonens side på Frivillig.no. Den som oppretter underorganisasjonen må da være innlogget på moderorganisasjonens side.

En underorganisasjon fungerer som en egen organisasjon på Frivillig.no, men moderorganisasjonens brukere har tilgang til å gjøre endringer, se innhold og se hvem som har meldt seg som frivillige til underorganisasjonen.

frivillig_facebook_10.png

Fortsatt usikker? Lurer på om dette er noe for dere? 

Snakk med oss i Frivillig.no-teamet om akkurat din organisasjon sine behov! 

  • Ring oss på 21 56 76 66 (dagtid)
  • Send en mail til kontakt@frivillig.no
  • Eller trykk på chat-symbolet nederst til høyre