Student + frivillig innsats= sant

_BH23103.jpg
_BH23136.jpg
_BH23087.jpg

Er du ny student i høst? og har kanskje flyttet hjemmefra for første gang? Eller kanskje har du bodd vekke en stund, og har lyst til å fylle fritiden med noe meningsfullt ved siden av studiet?

Det kan være vanskelig å finne sin plass i en ny by, med nytt bosted, nye venner og nytt miljø. Forskning viser at en av fem studenter ofte føler seg ensomme, ofte i forbindelse med fravær av et større sosialt felleskap.  

Frivilligheten er en viktig arena for å bygge et sosialt fellesskap med folk som brenner for det samme som deg! Vi vet at frivillighet forebygger ensomhet, og kan være med på å gjøre at hverdagen oppleves mer meningsfull. 

Som frivillig får du også nye ferdigheter og ny kunnskap, og du får muligheten til å møte nye mennesker og få et nytt nettverk. I tillegg betyr innsatsen frivillige gjør veldig mye for dem eller den saken de gjør det for. 

Ved å engasjere deg kan du gi litt av deg selv, og få mye tilbake! 

Derfor har vi gjort det enkelt for deg, og samlet hundrevis av frivillige oppdrag på ett sted. 

Skjermbilde 2019-03-26 kl. 10.44.39.png

Den viktigste motivasjonsfaktoren for å engasjere seg er ønsket om å være nyttig og bli bedre kjent med lokalsamfunnet. Som student vil du tilbringe mange timer på lesesalen eller på fakultetet, og ved å engasjere deg utenfor campus kan du bli bedre kjent med byen du studerer i.

Hvis du lurer på om det å være frivillig er noe for deg, bør du først tenke gjennom hva som engasjerer deg, hvilke saker du er opptatt av og hva slags oppgaver du kunne tenke deg å gjøre. 

Kanskje var du medlem i en organisasjon i hjembyen din, drev med speideren eller spilte fotball, og har lyst til å være fotballtrener eller speiderleder? Kanskje er det en sak som engasjerer eller provoserer deg akkurat nå, som du har lyst til å gjøre en innsats for? 

Det er veldig mye forskjellig man kan gjøre som frivillig. Det finnes 100 000 lag og foreninger i Norge, og de driver med alt fra idrett til humanitært arbeid til kultur til lokalsamfunnsarbeid. 

På Frivillig.no har vi samlet over 2000 oppdrag over hele landet, kanskje finner du noe som passer for deg? 

_BH24356.jpg

Hvordan bli frivillig? 

Frivillig.no er laget for at folk skal finne frivillige oppdrag og at frivillige organisasjoner skal finne folk. Her kan du som har lyst til å engasjere deg i noe finne de organisasjonene som trenger deg!

På Frivillig.no har vi samlet oppdrag og organisasjoner over hele landet. Gå inn på Frivillig.no, søk på kommunen du bor i og se gjennom alle mulighetene. 

Når du finner noe som du vil engasjere deg i så går du inn på det oppdraget og fyller ut skjema nederst så tar organisasjonen kontakt med deg! 

På Frivillig.no kan du altså:

  • Finne oppdrag i hele landet, hos alle slags frivillige organisasjoner

  • Melde interesse og bli frivillig!