Nye frivillige til din organisasjon?

Frivillig.no er en digital oppslagstavle for frivillige oppdrag. Her kan din organisasjon legge ut oppdrag som dere trenger frivillige til. Ingen oppdrag er for små! Både kaffekokere og ledere for aktiviteter trengs i frivilligheten.

I 2017 kom det inn over 15.000 meldinger fra folk som ville bli frivillige gjennom Frivillig.no. Vil din organisasjon, lag eller forening åpne døra for flere nye frivillige? Har dere plass til noen fler som har lyst til å bidra og være en del av det flotte arbeidet dere gjør? 

Rundt omkring i Norge finnes det mange organisasjoner, lag, klubber og foreninger. Dette kan være store og små frivillige organisasjoner som er mer eller mindre kjente for folk flest. Det er allerede over 1400 organisasjoner, lag og foreninger som bruker Frivillig.no for å rekruttere frivillige.

Frivillig.no vil gjerne gjøre det enkelt for folk skal å se hvor de kan melde seg som frivillige i sitt lokalmiljø. De som søker på sin kommune hvor som helst i landet skal få en god oversikt av muligheter til å gå inn i frivilligheten, bidra og bli med i det lokale felleskapet.

Mangfoldshuset.jpg

Søndre Nordstrand Innvandrerforening er kjempefornøyd.

Søndre Nordstrand Innvandrerforening (SNIF) er blant de mer enn 1400 organisasjonene som per i dag bruker frivillig.no til å rekruttere frivillige lokalt og nasjonalt, og de forteller at de ikke kunne ha hatt så mange aktiviteter uten de frivillige.

– Frivillig.no kobler raskt frivillige organisasjoner med de frivillige. Jeg er positivt overrasket over responsen gjennom siden, forteller Aziz Rehman fra SNIF.

SNIF har fått til sammen 214 meldinger fra folk som vil være frivillige på sine 9 oppdrag. Søndre Nordstrand Innvandrerforening er en aktiv og engasjert frivillig organisasjon, som har opprettet Mangfoldshuset, en åpen møteplass for folk på tvers av kultur og bakgrunn på Mortensrud. De frivillige deltar i alt fra leksehjelp og radioutvikling og til å være treningsinstruktør.

–Frivillige er en viktig ressurs. Uten dem kunne vi ikke hatt så mange fine aktiviteter, i hvert fall ikke med samme omfang. Til gjengjeld blir de frivillige kjent med nye mennesker, får nyttig erfaring og kompetanse, legger Aziz til.

Hvorfor skal vi bruke dette?

Skjermbilde 2018-01-31 kl. 10.08.03.png

De som søker på Frivillig.no er spredt utover hele landet.

"Er det for hele landet da?"
Vi får stadig henvendelser fra folk som vil bli frivillige på mindre steder og kommuner og som spør hvorfor det ikke er noen frivillige organisasjoner i deres området som trenger folk. Frivillig.no fungerer som en lokal portal på nasjonalt plan, du kan søke opp bare din kommune eller ditt fylke og få en god oversikt over organisasjoner lag og foreninger i lokalmiljøet.

Første steg er å komme inn i den oversikten og registrere organisasjonen eller foreningen. Det neste steger er å legge ut et oppdrag for å søke etter og åpne opp for nye frivillige.

"Vi har nok frivillige"
Supert, da har dere sikkert kapasitet til å ta inn noen nye, inkludere dem, lære de opp, og har lagt enda bedre grunnlag for fremtidig drift. Alle vil være med på vinnerlaget, det er i oppgangstider det er best å vokse!

Foto: Bård Gundersen

Foto: Bård Gundersen

"Vi vil bare ha medlemmer"
Hvorfor ikke invitere noen inn til å bidra først? La dem bli kjent med dere, finne ut hvem dere er og hva dere står for mens de bidrar og føler seg nyttige. Alle våre undersøkelser tilsier at hvis de trives så melder de seg inn.

Det er også mulig å krysse av for at man krever medlemskap på oppdraget på Frivillig.no, men vi anbefaler det ikke da dette hever terskelen inn i organisasjonen.

"Vi får inn nok frivillige gjennom venner og kjente"
Det er jo veldig hyggelig. Rekruttering gjennom sosiale nettverk til frivillige organisasjoner er det vanligste og mest effektive formen for rekruttering. Det er også en måte å sikre at organisasjonen forblir homogen og at de som er med ligner på hverandre. Ønsker dere å være en inkluderende organisasjon? Har dere plass til ikke bare de dere trenger, men også de som trenger dere? 

35% av de som melder seg gjennom Frivillig.no har ikke vært frivillige før. Mange mangler det nettverket som gjør at de blir invitert inn. Har dere plass til noen av dem?

De som melder seg gjennom Frivillig.no er mange unge, nye og med godt mangfold!

De som melder seg gjennom Frivillig.no er mange unge, nye og med godt mangfold!

Organisasjonene mener selv at frivillig innsats forebygger ensomhet og er med på å inkludere folk i lokalmiljøet. Hele 52 % tror de vil få et større mangfold blant sine frivillige når de rekrutterer åpent og inkluderende gjennom Frivillig.no

"Koster det penger?"
På ingen måte! Frivillig.no er gratis å bruke både for organisasjoner, lag, foreninger, festivaler og for de som vil melde seg som frivillig. Nettsiden er finansiert av Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet og etableringen er støttet av Gjensidigestiftelsen, Sparebankstiftelsen og Oslo Kommune. Portalen drives av Frivillighet Norge som er et partipolitisk nøytralt samarbeidsforum for alle frivillige organisasjoner i Norge. 

Kom i gang!

01_Registrer deg_v04.gif

Hvordan virker det?

Ditt lokallag, klubb, eller forening kan enten registrere en egen organisasjon på Frivillig.no, eller dere kan registrere dere som en underorganisasjon for hovedorganisasjonen. 

Egen organisasjon

Sjekk at dere er registrert i Frivilligregisteret ved å søke opp din organisasjon eller forening. Hvis dere ikke er registrert i Frivillighetsregisteret må dere først gjøre det, det er helt gratis. 

Hvis dere er registrert i Frivillighetsregisteret kan dere gå rett på og registrere organisasjonen eller foreningen som en organisasjon på Frivillig.no

Underorganisasjon

En underorganisasjon opprettes fra moderoganisasjonens side på Frivillig.no. Den som oppretter underorganisasjonen må da være innlogget på moderorganisasjonens side.  

En underorganisasjon fungerer som en egen organisasjon på Frivillig.no, men moderorganisasjonens brukere har tilgang til å gjøre endringer, se innhold og se hvem som har meldt seg som frivillige til underorganisasjonen. 

frivillig_SoMe-27.jpg

Fortsatt usikker? Lurer på om dette er noe for dere? 

Snakk med oss i Frivillig.no-teamet om akkurat din organisasjon sine behov! 

  • Ring oss på 21 56 76 66 (dagtid)
  • Send en mail til kontakt@frivillig.no
  • Eller trykk på chat-symbolet nederst til høyre