Lars (57) slet med å håndtere skammen etter seksuelle overgrep han opplevde som barn. Etter mange tunge år fikk en TV-dokumentar og møtet med en ideell organisasjon ham til å forstå hvordan han skulle takle livet.
I Norge finnes 22 Fontenehus – et arbeidsfellesskap for mennesker som har eller har hatt en psykisk sykdom. For Olivia (53) har det økt livskvaliteten betraktelig å få være en del av dette fellesskapet.
Nina (48) ble frisk etter kreft, men slet med å finne tilbake til treningsgleden. Nå vil hun som frivillig hjelpe andre over dørstokkmila med treningsleir og jentejogg.
I samarbeid med en rideskole i Oslo, skal Abloom arrangere ridekurs. De siste to ukene har 45 meldt interesse til å bli frivillig i den nye rideklubben gjennom Frivillig.no
Både Frida og Linn er frivillige i Norsk nettverk for Downs syndrom. De ble begge frivillige etter å ha sett et oppdrag på Frivillig.no. I løpet av det siste året har de jobbet med organisasjonens navneendring. Frivillig.no har snakket med de to om motivasjon, hva de har lært og hvor mye tid de bruker som frivillig.
I 1997 ble Ungdomstelefonen startet – da som «homofiles ungdomstelefon». Her kan unge, som er usikre på legning, kjønnsidentitet, eller forelskelse, stille spørsmål til frivillige. Tjuefem år etter oppstarten, har Ungdomstelefonen nå rekordmange aktive frivillige.
Kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen er øverste sjef for frivilligheten i Norge. Selv slår hun fast at frivillig arbeid har formet livet hennes.
I 2004 dro Mari til Sør-Afrika på safari med sønnene sine. Lite visste hun da at reisen skulle bli starten på et prosjekt som gir tusen foreldreløse barn en fremtid.
Da Luna for ett år siden startet som frivillig på Redningsskøyta, kunne hun lite om båt. Læringskurven har vært bratt, men belønningen er en meningsfull fritid.
– Å hjelpe andre har gjort hverdagen min rikere og gitt meg et løft selv, sier Anisa, som er først ut i reportasjeserien vår om frivillighet – et samarbeid mellom Norsk Ukeblad og Frivillighet Norge.
– Mange kunne tenke seg å bidra hvis de hadde blitt spurt. Derfor laget vi verktøyet Frivillig.no, som viser deg hva som trengs når, akkurat der du bor, sier Vanja Konradsen (51), som har vært prosjektleder i Frivillighet Norge de siste seks årene.