Abloom Rideklubb fikk 45 nye frivillige på to uker!

Zahraa Shakoor er nestleder i Abloom og har rekruttert frivillige til den nye rideklubben.

TEKST: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge FOTO: Privat

I samarbeid med en rideskole i Oslo, skal Abloom tilby ridekurs. Målet er å gjøre det enklere for barn og unge med nedsatt funksjonsevne å bli med på aktiviteter. Abloom la derfor ut en annonse på Frivillig.no. Etter å ha blitt promotert på sosiale medier av Frivillig.no, meldte 45 interesse til å bli frivillig i rideklubben på kun to uker.

– Hvorfor begynte dere å bruke Frivillig.no? 

– Vi begynte å bruke frivillig.no fordi vi så at mange engasjerte seg i å hjelpe andre med sine aktiviteter og utvekslet kunnskap og erfaringer som vi kunne bruke til fremtidige arrangementer. Uten frivilligheten klarer ikke frivillige org. å klare seg, så det er takket være frivillig.no at vi har fått så mye hjelp og flinke folk til våre aktiviteter.

– Hva er det mest overraskende som har skjedd i løpet av den tiden dere har brukt Frivillig.no? 

– Det mest overraskende er antall folk som har meldt seg som frivillige. Dette viser hvor viktig det er å engasjere folk i samfunns-deltakende aktiviteter som hjelper andre. Det gir mening og betydning både for de som er frivillige og de som deltar på aktivitetene.

– Abloom Rideklubb har fått 45 som har meldt seg som frivillig. Hvordan går dere frem for å ta imot alle de nye frivillige? 

– Vi er kjempeglade og svært takknemlig for antall som har meldt seg på Abloom Rideklubb! Tusen takk til frivillig.no! Vi sender dem en melding , og når arrangementet nærmer seg inviterer vi til frivillig møter hvor vi lager mat og dessert i forkant og planlegger roller for hver frivillig avhengig av arrangement ordningen (f.eks Mini ABloom eller filmfestivalen). Vi svarer også på evt. spørsmål både før, under og etter arrangementet.

– Har du noen tips til andre som vil bruke Frivillig.no? 

– For mange av våre frivillige har den innsatsen de har gjort hos oss, ført til at de har fått lønnet arbeid. De har fått venner, et nettverk, en bevissthet rundt egen verdi for Norge. Når viktige politikere og kongelige besøker Ablooms arrangementer, så er det de frivillige som løftes aller mest. Fra å føle seg helt utenfor samfunnet og fortapt, til å bli møtt med smil og klem av Norges mest prominente mennesker, - det er et stort steg. Dette er en super side for å skape slike utvekslinger så det er bare å legge ut aktiviteter som du brenner for og inspirere andre til å engasjere seg også, det er f.eks slik frivillighet skaper håp når alt ser helt svart ut.

historie

Published on by Maiken Arnesen.