Hvordan er det å være frivillig? Vi har snakket med to ildsjeler

FRIVILLIGE: Både Linn Olea og Frida Victoria Marcussen er frivillige i Norsk nettverk for Downs syndrom.

TEKST: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge FOTO: Privat

Både Frida og Linn er frivillige i Norsk nettverk for Downs syndrom. De ble begge frivillige etter å ha sett et oppdrag på Frivillig.no. I løpet av det siste året har de jobbet med kommunikasjon og Norsk nettverk for Downs syndrom sin navneendring. Frivillig.no har snakket med de to om motivasjon, hva de har lært og hvor mye tid de bruker som frivillig.

LINN

– Hvordan ble du frivillig i Norsk nettverk for Downs syndrom (NNDS)?
– Jeg ble tipset om at NNDS trengte frivillige til sitt kommunikasjonsarbeid gjennom et nyhetsbrev fra Norsk kommunikasjonsforening, der de lenket til en annonse som lå på Frivillig.no.

– Hvorfor ønsket du å bli frivillig?
– Jeg ønsket å bidra positivt inn i noe som er større enn meg selv. Jeg jobbet mye som frivillig da jeg utdannet meg for noen år tilbake og har savnet denne typen felleskap og samarbeid.

– Hva har det betydd for deg å være med i Norsk nettverk for Downs syndrom?
– Stor faglig og personlig utvikling. Jeg har også fått muligheten til å lære mye nytt og treffe mange hyggelige og fine mennesker. Oppgaven min i NNDS er en litt annerledes type frivillig-arbeid enn jeg har vært borti før, og det er veldig lærerikt og gøy å få bidra inn i en organisasjon på denne måten.

– Hvor mye tid bruker du på å være frivillig?
– Jeg begynte å skrive masteroppgave samtidig som jeg begynte som frivillig for NNDS, så det har variert veldig hvor mye jeg har jobbet med oppgaven. I perioder der masteren krevde mye tid har jeg maks jobbet en time eller ingenting i uka. I roligere perioder har det vært mellom 5-10 timer. Da masteren var levert trappet jeg opp, og i sommer har jeg kanskje brukt rundt 20 timer i uken på navneutredningen.

– Jeg ønsket å bidra positivt inn i noe som er større enn meg selv, sier Linn i Norsk nettverk for Downs syndrom. Foto: Privat.

FRIDA

– Hvordan ble du frivillig i Norsk nettverk for Downs syndrom (NNDS)?
– Jeg ble frivillig i Norsk Nettverk for Down Syndrom ved å søke på stilling som frivillig kommunikasjonsrådgiver på Frivillig.no. Jeg fant frem til Frivillig.no ved å få en mail fra kommunikasjons-foreningen som tipset om stillinger hvor blant annet studenter kunne få arbeidserfaring.

– Hvorfor ønsket du å bli frivillig?
– Jeg ønsket blant annet å bli frivillig kommunikajsonsrådgiver fordi jeg ønsket relevant arbeidserfaring. Da jeg studerte master i samfunnskommunikasjon tenkte jeg det var en fin mulighet til å få litt erfaring, samtidig som at jeg kunne bidra til noe som var større enn meg selv. 

– Hva har det betydd for deg å være med i Norsk nettverk for Downs syndrom?
– Det å være med i NNDS har vært utrolig lærerrikt, og ikke minst givende. Jeg har blitt kjent med mange fine folk, og fått et større innblikk inn i hvordan organisasjoner jobber med saker.

– Hvor mye tid bruker du på å være frivillig?
– Hvor mye tid jeg bruker på frivillig arbeid knyttet til NNDS er veldig varierende. Noen uker kan det være snakk om 1-2 timer. Andre uker har det vært 3-5 timer.

– Da jeg studerte master i samfunnskommunikasjon tenkte jeg det var en fin mulighet til å få litt erfaring, sier Frida i Norsk nettverk for Downs syndrom. Foto: Privat

historie

Published on by Maiken Arnesen.