Ser du etter frivillige til å arrangere festival? Legg ut oppdrag på Frivillig.no!

TEKST: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge FOTO: Frivillighet Norge

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag. Alle kulturfestivaler kan bruke nettsiden helt gratis. Den siste uka i april vil festivalfrivilligheten få ekstra oppmerksomhet i en Frivillig.no kampanje.

Resultatene til Frivillig.no viser at mange nå ser etter muligheter for å bli frivillig på festival. Samtidig rapporterte flere festivaler i fjor at de manglet frivillige. En av dem var Pstereo, som er blant Midt-Norges største musikkfestivaler:

– 2022 var et utfordrende år for frivilligrekruttering, sier Merete Moum Lo, daglig leder i Pstereo.

– I år har vi derfor valgt å starte et rekrutteringsprosjekt og satser på å bygge opp en ny frivilligbase som forhåpentligvis vil snu fjorårets nedadgående trend, sier hun.

For å nå ut til nye grupper benytter Pstereo ulike kanaler: stands, plakater, annonser, sosiale arrangementer, frivilligfest – og Frivillig.no.

Foto: Anders Tangen, Arrangørfaglig seniorrådgiver i Norske Kulturarrangører.

Frivillig.no som et viktig rekrutteringsverktøy

For å gjøre det enklere for festivaler å rekruttere frivillige, har Frivillig.no inngått samarbeid med Norske Kulturarrangører:

– Vi ønsker å spre informasjon om Frivillig.no som rekrutteringskanal for festivaler, sier Vanja Konradsen, prosjektleder i Frivillighet Norge.

Nettsiden drives av de frivillige organisasjonene selv gjennom Frivillighet Norge. Alle kulturfestivaler kan registrere seg og bruke verktøyet. Helt gratis.

– Frivillig.no kan være et godt verktøy og rekrutteringskanal for festivalene. Ved å bruke nettsiden kan man kanskje også nå ut til en større bredde av folk – utenfor sitt eget nettverk og målgruppe, sier Anders Tangen, Arrangørfaglig seniorrådgiver i Norske Kulturarrangører.

Foto: Karianne Kaas. Pstereo.

Nå nye frivillige

I januar var over 80.000 inne på Frivillig.no.

Foto: Merete Moum Lo, daglig leder i Pstereo.

Nettsiden har trafikk fra hele landet. Av de besøkende har 43 prosent aldri vært frivillige før, 39 prosent er under 30 år og 24 prosent er født utenfor Norden.

Frivillig.no er derfor et godt verktøy for å nå nye målgrupper:

­– Vi ønsker å være synlig i flest mulig kanaler og opplever Frivillig.no som et sted vi kan nå ut til folk som ønsker å være frivillig, men som ikke nødvendigvis kjenner til Pstereo og muligheten til å engasjere seg hos oss, sier Moum Lo.

– Anbefaler dere andre festivaler å rekruttere gjennom Frivillig.no?

– Absolutt, som et supplement til egne rekrutteringskanaler. Her kan festivaler få tak i frivillige som de ellers ikke når ut til.

Få gratis promotering i uke 17

Fra 24. april setter Frivillig.no i gang en sosial medier-kampanje. Da kan alle festivaler få gratis promotering.

– Alle festivaler som har oppdrag ute på Frivillig.no kan bli promotert av oss. Da lager vi annonser i sosiale medier, helt gratis, sier Konradsen i Frivillighet Norge.

For å bli promotert, trenger festivaler kun å legge ut oppdrag på Frivillig.no og sende epost til kontakt@frivillig.no med lenke til festivaloppdraget.

Hvordan bruke Frivillig.no?

Alle kulturfestivaler kan bruke Frivillig.no. For å registrere seg, trenger man kun et organisasjonsnummer og en epost. Etter at en organisasjonsside er opprettet, legger man ut det som kalles ‘oppdrag’.

Et frivillig oppdrag kan være langvarig eller kortvarig. Det kan være oppmøte én dag på en konsert, eller et engasjement som krever omfattende opplæring. Det er enkelt og kan gjøres sånn her: Hvordan legge ut oppdrag?

Du kan også selv dele oppdraget på Facebook og spre lenken videre i egne kanaler.

Gå inn på frivillig.no/new-user for å komme i gang med registrering av festivalen.

Trenger du hjelp? Ta kontakt på kontakt@frivillig.no :)









historie

Published on by Maiken Arnesen.