– Fordelen med Frivillig.no er å kunne nå enda flere!

TESKT: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge FOTO: Hulen Bergen

Hulen Bergen er Nord-Europas eldste rockeklubb. Siden starten i 1969 har konsertarenaen blitt drevet av frivillige, og siden 2017 har de vært flittige brukere av Frivillig.no. Victoria Opheim Humborstad er frivilligansvarlig og har svart på hvorfor Frivillig.no er viktig i deres rekrutteringsarbeid.

Victoria Opheim Humborstad er frivilligansvarlig i Hulen Bergen. Foto: Privat.

– Første oppdraget til Hulen ble lagt ut på Frivillig.no i 2017. Hva er fordelen med å rekruttere frivillige gjennom denne siden?

– Fordelen er jo å kunne nå enda flere. Frivillig.no er en ganske oversiktlig nettside, og mange som ønsker å jobbe frivillig - eller er interessert i å lære mer om det å være frivillig - bruker nok denne siden primært. Det er også enkelt for folk å filtrere, sånn at man finner passende organisasjoner for sine interesser og det man ønsker å gjøre.

Som frivillig på Hulen, kan man blant annet være vert, stagecrew og koordinator:

– Det som også er bra med Frivillig.no, er at man kan legge ut flere oppdrag. Som et konsertlokale trenger vi ganske mange frivillige i forskjellige stillinger, så det er veldig fint å kunne rekruttere etter behov.

– Hvor mange henvendelser har dere fått?

– Vi har fått mange henvendelser gjennom Frivillig.no. Nøyaktige tall har jeg ikke. Vi har hatt en del frafall, men mange har blitt igjen på Hulen over flere semestre. Vår avtroppende økonomiansvarlig søkte for eksempel gjennom Frivillig.no. I tillegg har vi fått en god del ildsjeler gjennom nettsiden, og de er vi alltid veldig glad for å ha med på laget. Gjennom å bruke siden har vi nok absolutt kunnet nå ut til et bredere publikum.

– Har dere noen tips til andre som ønsker å bruke Frivillig.no?

– Bruk Frivillig.no for alt det er verdt! Du har veldig mange alternativ når du skal lage et nytt oppdrag. Bruk de forskjellige filtrene, legg til arbeidsoppgaver og lignende. Beskriv arbeidet og organisasjonen, hva kan de forvente? Hva får de til gode?

– Mange er kanskje usikre på det å jobbe frivillig med tanke på at de ikke vet hva de kommer til å få tilbake, så bygg oppdragene rundt det. Om man har flere ulike oppgaver: lag oppdrag ut i fra hvilke stillinger dere trenger folk til og rekrutter etter behov.

Hvordan bruke frivillig.no?

Frivillig.no er en oppslagstavle for frivillige oppdrag, og drives av de frivillige organisasjonene selv gjennom Frivillighet Norge. Et oppdrag kan være langvarig eller kortvarig. Det kan være oppmøte én dag på en dugnad, eller et verv som krever omfattende opplæring og medlemskap i organisasjonen. Du definerer rammene.

Hvem kan bruke Frivillig.no? Alle organisasjoner registrert i Frivillighetsregisteret, Frivilligsentraler, Menigheter i Den Norske Kirke og Kulturfestivaler. Lær mer om hvordan bruke siden her!



historie

Published on by Maiken Arnesen.