Harstad kommune jobber med å få alle aktiviteter for barn og unge på Ungfritid.no!

TEKST: Maiken Arnesen/Frivillighet Norge FOTO: Ungfritid.no

Siden i høst har Martin Larsen Karlsen, fritidskoordinator i Harstad kommune, jobbet for å få alle aktiviteter i Harstad på Ungfritid.no. Nå kan barn og unge få en oversikt over de ulike fritidstilbudene som finnes i kommunen.   

Ved å logge inn på Frivillig.no, kan organisasjoner enkelt registrere seg på Ungfritid.no. Gå til “rediger organisasjonssiden” (under innstillinger) og huk av på at organisasjonen skal være synlig på Ungfritid.no.

Ungfritid.no viser en oversikt over fritidsaktiviteter for barn og unge opptil 26 år. Alle organisasjoner som har registrert seg på Frivillig.no, kan enkelt registrere seg på Ungfritid.no.

Aktivitetsoversikt i Harstad

– Jeg har hatt som mål å få alle aktiviteter for barn og unge i Harstad på Ungfritid.no, sier Martin. 

I høst ble det opprettet en ny stilling i Harstad kommune, og med det ble han Harstads første fritidskoordinator. Tidlig startet Martin arbeidet med å få alle fritidsaktiviteter for barn og unge på Ungfritid.no:  

– Jeg laget en oversikt over alle aktiviteter jeg kunne komme på, og kartla deretter hva som fantes i Harstad. 

Den nyansatte fritidskoordinatoren gikk inn på nettsider og Facebook:  

– Jeg tok kontakt og fortalte om Ungfritid.no, og fordelene med å legge ut aktiviteter der. Jeg tilbydde meg å legge ut informasjon for dem, men alle jeg har vært i kontakt med har lagt ut aktiviteter selv.  

Nå har alle lag og foreninger Martin kjenner til i Harstad opprettet en organisasjonsside på Ungfritid.no.  

Oversikt over fritidsaktiviteter 

Foto: Martin Larsen Karlsen, fritidskoordinator i Harstad kommune.

I Norge oppgir 12 % av barn over 10 år at de aldri har vært med i en fritidsaktivitet. Grunnene er flere, men særlig nevnes kjennskap og økonomi: barn vet ikke at de kan delta på ulike aktiviteter, eller de har ikke råd.  

Ifølge fritidskoordinatoren, utgjør derfor Ungfritid.no en viktig plattform:  

– I Harstad har vi flere nyankomne som ikke kjenner til alle aktivitetene i kommunen. Ungfritid.no er derfor en viktig kanal for å vise hva barn og unge kan bli med på, sier han.  

I tillegg gjør siden det mulig å legge inn hvor mye aktiviteten koster og om det finnes støtteordninger. Én av ti barn vokser opp i lavinntektsfamilier og ikke alle har råd til å delta på fritidsaktiviteter.  

stotte.ungfritid.no kan både barnefamilier og organisasjoner finne oversikt over støtte til utstyr, kontingent og driftstilskudd.  

Frykt for kapasitet  

– Har det vært noen utfordringer med å få lag og foreninger på Ungfritid.no? 

– Noen var tilbakeholdne med tanke på hvor mange som ville melde seg på. De var allerede fulltegnet og hadde ikke kapasitet til å ta imot nye, men i utgangspunktet er ikke det et problem, sier han.  

– Det som er fint med Ungfritid.no er at lag og foreninger kan fortelle folk hvilke tilbud som finnes der ute, også kan barnefamilier og ungdommer ta kontakt for mer informasjon, og eventuelt sette seg på venteliste hvis aktiviteten er full.  

Ønsker å spre informasjon om siden 

Med alle lag og foreninger i Harstad registrert på Ungfritid.no, er nå målet å få enda flere til å bruke siden.  

– Nå er målet å få barn og unge til å bruke siden. Jeg jobber særlig med å spre informasjon til nyankomne i Harstad, og har blant annet kontakt med skoler og Integreringsenheten. I tillegg henger jeg opp Ungfritid.no-plakater på butikker og kjøpesentre, forteller Martin. 

– Det er viktig å fortelle alle barn og unge, og særlig de nyankomne: her er en nettside der du kan finne en aktivitet!  

Hvordan kan du legge ut aktiviteter?

Er du med i en lag, forening eller organisasjon som har faste aktiviteter for barn og unge? Alle som er registrert i Frivillighetsregisteret, er en kommunal fritidsklubb eller menighet i den norske kirke kan bruke Ungfritid.no - helt gratis.

Du finner mer informasjon om hvordan bruke siden her!

Og har du spørsmål? Ikke nøl med å ta kontakt på kontakt@ungfritid.no!

 

 

 

historie

Published on by Maiken Arnesen.